Daisy sjal til Norges mest populære bunader

Daisy sjalet har blitt veldig populært å bruke til bunaden de siste årene, og det gjør oss stolte! Vi får mange spørsmål om hvilken farge som passer til de ulike bunadene, og vi ønsker å hjelpe hver og en av dere så godt vi kan. Vi har derfor laget en liste over hvilke farger på Daisy sjalet som passer best til de 10 mest populære bunadene i Norge! Hvis du ikke ser din bunad her, ta kontakt, så hjelper vi deg!

1. Vest-Agder bunad:

Her kan man velge mellom tre stakker. Stripestakk, plisèstakk og rynkestakk. Daisy sjal som passer best til er fargene rød, olivengrønn eller svart. Offwhite kan også gå.

2. Vestfold bunad:

Denne kommer i to varianter – én fra 1956 og én fra 1932. Stakken kommer i enten svart eller blått ullstoff. Vesten er i rød eller grønn vadmel. Daisy sjal som passer best til er fargene rød, svart, marineblå, lyseblå eller olivengrønn. Alt etter hvilken farge det er på bunaden.

3. Trønder bunad:

Denne finnes i rødt, grønt og blått. Vanligste fargen er blå. Daisy sjal som passer best til er olivengrønn, lys blå, jeansblå eller brent oransje. Alt etter hvilken farge det er på bunaden.

4. Hardanger bunad / “Den første bunaden”:

Denne ble et symbol på det norske under nasjonalromantikken på 1840-tallet. Rødt liv og hvitt forkle. Daisy sjal som passer best til er fargene rød eller svart. Olivengrønn kan også gå.

5. Gudbrandsdalen festdrakt:

Denne finnes i blått og svart, og leveres i to varianter – med eller uten forkle. Daisy sjal som passer best til er rød, svart, jeansblå eller lys blå. Alt etter hvilken farge det er på bunaden.

6. Nordlands bunad:

Bunaden finnes i en blå og en grønn utgave. i 2009 ble den kåret til Norges vakreste i en spørreundersøkelse av Norges Husflidlag. Daisy sjal som passer best til er olivengrønn, jeansblå eller brent oransje. Alt etter hvilken farge som er på bunaden.

7. Vest-Telemark bunad:

Stakken finnes i svart, blå og grønn. Daisy sjal som passer best til er svart, marineblå, rød eller brent oransje. Alt etter hvilken farge som er på bunaden.

8. Øst-Telemark bunad:

Denne finnes i både svart, grønn og blå. Daisy sjal som passer best til er rød, svart eller marineblå. Alt etter hvilken farge som er på bunaden.

9. Rogalands bunad:

Bunaden kommer i 7 ulike typer, og den kommer i fargene svart, blå, grønn og lys blå. Daisy sjal som passer best til er svart, marineblå, jeansblå, lys blå, offwhite eller olivengrønn. Alt etter hvilken farge som er på bunaden.

10. Løkendrakten (Østfold):

Denne kommer i fargene svart, hvit og blå. Daisy sjal som passer best til er svart, offwhite, olivengrønn, marineblå, brent oransje eller burgunder. Alt etter hvilken farge som er på bunaden.

Tre av våre bestselgende sjal til bunad

Daisy sjal (bestselger), Gulla sjal (lillesøsteren til Daisy sjal) og Nikki sjal/skjerf (passer til både store og små).

kr 2.299,00
-40%
kr 1.319,40
kr 1.199,00