Dèhn Design AS feirer 10 års jubileum!

I 2012 gikk vi fra å være enkeltmannsforetak til AS. I min økonomiske verden var det et stort skritt å ta på den tiden, men veldig spennende.

Hønemor og businesswoman

Jeg hadde mange roller som skulle dekkes. Den aller viktigste var mammarollen for mine tre barn – som den “hønemora” jeg var/er. Ville jeg klare å kombinere det å være hønemor og businesswoman? Det ville jo bare tiden vise. Den som intet våger, intet vinner. Det var nå eller aldri! Så jeg kastet meg like godt ut i det.

Min passion var og er stor

Som mamma for tre etter en vanskelig skilsmisse, var utfordringene mange. Så jeg hadde ikke akkurat alle odds med meg for å si det sånn. Jeg sto på bar bakke med en svært dårlig økonomi, så jeg tror ikke det var så mange som trodde at jeg skulle lykkes. Men å gi opp var uaktuelt. Hadde jeg gjort det, hadde det vært noe som manglet. Jeg brant sånn for dette, og min passion var stor.

Jeg skal ikke lyve og si at alt gikk smertefritt, for det gjorde det overhodet ikke. Jeg hadde mine bekymringer. Men de tillot jeg meg ikke å snakke altfor høyt om. Jeg skal være helt ærlig å si at jeg satte på meg en maske innimellom.

Klokketro på min drøm

Det hadde ikke gavnet noen å se alle mine tårer og frykt for ikke å få det til. Hvem hadde trodd på meg da? Så de leie dagene holdt jeg mest mulig for meg selv. Og det var lurt! For det snudde sakte men sikkert min mentalitet, og jeg bygde opp en klokketro på at jeg skulle lykkes med min drøm. Det har gitt meg en utrolig vekst som menneske å gjennomgå alle berg og dalbaner. For de har tvunget meg til å se etter løsninger.

Veien blir til mens man går – det har den også gjort for meg. Jeg har alltid hatt en plan. Men den har jeg måttet justere flere ganger underveis og gjør det fortsatt. Hvem kunne vel forutse at vi skulle stå overfor en så stor verdenskrise som vi nå er oppe i? 

Krise til suksess

All kunnskap jeg gjennom flere år har måttet tilegne meg, kom nå godt med. Og jeg fikk bruk for alt jeg hadde lært, og mere til. Planen min måtte justeres kraftig. Og skulle bedriften overleve den harde påkjenningen som dette var, måtte det store omveltninger til.

Jeg har vel aldri gjort om så mye innad i bedriften som i denne perioden. Og sammen med mitt team klarte vi å snu krise til suksess, og vi økte omsetningen til det beste året noensinne.

Dèhn-teamet

Det er så mange mennesker jeg har møtt på min grûndervei. Og alle har på én eller flere måter vært med på å gjøre en forskjell. Både når det gjelder vekst og når det gjelder utvikling. 

Selv om jeg er den eneste ansatte i min bedrift, er jeg ikke alene. Jeg har tilknyttet meg mange flinke folk som er med på hver sine måter. Flere av de har blitt som familie for meg – og to av de er familie. De jobber henholdsvis med nettsider og markedsføring samt foto og film.

Merete Dèhn’s aller første utstilling – “En ny tid”

8. mars – på selveste kvinnedagen – har jeg åpning av min aller første utstilling! Utstillingen har jeg kalt “En ny tid” – som er beskrivende på så mange måter. Både på verdensbasis og i mitt personlige liv. Det har inspirert meg – og skapergleden har vært enorm. Så enorm at det er nok malerier til å fylle opp to lokaler på Sjøholmen Kunstsenter.

Uten dere – ingen oss!

Det har vært – og er – en fantastisk reise. Og jeg er så inderlig glad for at jeg aldri ga opp!

Nå får jeg gleden av å være med på å skape stadig flere arbeidsplasser, og jeg får også muligheten til å spre glede og komfort gjennom de mykeste ullklær og malerier.

Takk for at dere er med meg på denne spennende reisen, og er med på å gjøre dette mulig. Uten dere hadde det ikke vært noe oss!