En ny og givende hobby

Hei dere! En liten stund siden sist nå. Her har det som vanlig vært et høyt tempo, med mange baller i luften på en gang. Jeg elsker det, men som alle andre har også jeg behov for å koble av mellom slagene. 

De siste månedene har jeg tatt opp en aktivitet som har blitt en viktig avkobling for meg; nemlig maling. 

Indre ro

Maling gir meg en indre ro, glede og følelse av frihet. Jeg ser frem til de stundene jeg kan stå og kreere sammen med min gode venninne, som også er en fantastisk læremester. Hun sier alltid til meg at ingenting er feil, og at jeg skal gjøre det som kjennes riktig for meg. 

Det er et veldig godt utgangspunkt for å utfolde seg fritt, uten sperrer. Når jeg nå går inn døra hos min kjære venninne, legger jeg alltid “den flinke pike” igjen på dørterskelen. Og det, mine venner, kan jeg varmt anbefale!

Foto: Hilde Brevig.

Kunstner på heltid

“Dette er ikke noe man kunne leve av”, ble pappaen min fortalt. 

Jeg er vokst opp med en pappa som malte så snart han hadde mulighet til det. I sin ungdom ønsket han å bli kunstner på heltid.

Han ble fortalt at dette ikke var noe man kunne leve av, og valgte derfor en annen vei, men malte og var kreativ på fritiden. Den dag i dag kan jeg fortsatt se levende for meg der han stod og malte. De vakre fargene og den skarpe lukten av maling. 

Fargerike kreasjoner

Så lenge jeg kan huske har jeg vært kreativ og nysgjerrig på alt som har med form og farge å gjøre. Strikking har vært en hobby fra jeg var veldig ung. Jeg boltret meg i farger, og skapte de mest fargerike kreasjoner til garderoben min.

Det skulle ta mange år før jeg selv begynte å male, da kreativiteten min har kommet til uttrykk gjennom søm og strikk. Nå har jeg utvidet den kreative horisonten min, og det føles rett og slett fantastisk. 

Når jeg først har funnet mitt motiv og mine farger kommer jeg i en fantastisk deilig flyt, der tid og rom ikke eksisterer. Jeg lever med alle sanser og nyter prosessen. Lykkefølelsen sitter i mage og bryst og jeg føler at jeg flyr!

Ingen grenser

Å leke med farger – akkurat slik jeg har lyst til – gir meg en barnlig følelse som jeg unner alle å få kjenne på. 

Barn setter som regel ikke grenser for seg selv, og det gjør heller ikke jeg når jeg har en pensel i hånden, maling på paletten, og et nakent lerret foran meg.

Livet er fullt av alvor, regler, ansvar, og forpliktelser vi må forholde oss til, og nettopp derfor tror jeg det er så viktig at vi også har en arena hvor vi bare kan leke oss fritt. 

Takk for at du tok deg tid til å lese!

Varm klem
Merete Nyegaard Déhn