Merete Dehn

Merete Dèhn –
Mer enn bare klær

Da jeg var ung var jeg jenta som satt med strikketøyet i friminuttene, og som tenåring lagde jeg min første strikkekolleksjon. Jeg strikket aldri fra et spesifikt mønster, men fra de ideene jeg hadde i hodet.
Til daglig gikk jeg for det meste i tøy jeg hadde sydd eller strikket selv, og handlet sjeldent i butikker.
Så lenge jeg kan huske har jeg vært opptatt av hvordan klærne mine skal se ut, føles, og sitte på kroppen.

Det som startet som en hobby, skulle mange år senere vise seg å bli mitt levebrød og store lidenskap i livet – Dèhn Design.
I dag er Dèhn Design mye mer enn bare klær.
Når jeg tenker på merkevaren jeg har skapt tenker jeg glede, mennesker, lidenskap, frustrasjon, inspirasjon, hardt arbeid, håp, mangfold, lærdom og kunnskap.

Kommer jeg til å leve ut drømmen min?
Merete Dehn

Kommer jeg til å leve ut drømmen min?

For 10 år siden var livet mitt ganske annerledes enn hva det er i dag.
Jeg hadde jobbet som sykepleier i noen få år, men da jeg fikk mitt første barn viet jeg livet mitt til henne, og deretter til guttene mine som kom tett etterpå. 

Plutselig befant jeg meg i en familiesituasjon som ikke ble så idyllisk som jeg hadde forestilt meg, og jeg måtte gjennom en tøff og opprivende skilsmisse, med alt det innebærer.

Etter hvert begynte jeg å kjenne på en intens lyst til å skape noe større av hobbyen min. Det handlet like mye om å skape noe eget, som å skape en annen hverdag og et bedre liv for barna mine og meg selv. 

Naturlig nok var jeg både redd og usikker, men bestemte meg for å hoppe i det allikevel – for innerst inne visste jeg at dette var den rette veien for meg å gå. 

Poncho til Hennes Kongelige Høyhet
Merete Dehn

Poncho til Hennes Kongelige Høyhet

Det var spesielt en hendelse som virkelig ga meg den fremdriften jeg ønsket: Jeg sendte en mail til Kongehuset hvor jeg sa at jeg gjerne ville gi Kronprinsesse Mette Marit min første poncho: Phillippa poncho. Overraskende nok, men til stor glede, fikk jeg til svar at Hennes Kongelige Høyhet likte ponchoen svært godt, og at hun lurte på hvilken farge hun kunne få den i?

Ivrig og spent pakket jeg inn ponchoen så pent jeg kunne, dro til slottet, og leverte gaven der. En uke senere da Dronning Margrethe feiret jubileum, ble Mette Marit avbildet i ponchoen. 

Det var et stort øyeblikk og utrolig morsomt! Kort tid etter var jeg både på førstesiden av VG Nett og i bladutgaven hvor jeg fikk fortelle om lidenskapen min. Ponchoen ble utsolgt over natta!

Kvalitet i alle ledd
Merete Dehn

Kvalitet i alle ledd

Etter hvert som firmaet vokste seg større valgte jeg å flytte produksjonen til Europa. Det gjorde det mulig for meg å reise og besøke fabrikken, men også at jeg fikk muligheten til å sette ansikt på de dyktige arbeiderne som sydde plaggene mine. 

Det er ikke til å legge skjul på at innen klesindustrien er det dessverre alt for mange kvinner og menn som verken får den lønnen de fortjener, eller har en helsemessig forsvarlig og god arbeidsplass. Det å ha en produsent hvor du kan være trygg på at de ansatte har det trygt og godt på jobb, burde etter min mening være øverste prioritering for alle som driver med klesproduksjon.  

Det gjør meg ydmyk og glad å vite at jeg har fått muligheten til å skape arbeidsplasser til damer i et land som ikke på langt nær har de samme godene som vi har her i Norge. Jeg kjenner en enorm stolthet når jeg ser «damene mine» i arbeid, de er alle så utrolig dyktige og nøye! Her snakker vi kvalitet i alle ledd, noe som også gjør at kvaliteten er fantastisk.

En stor takk til deg som har lest min historie
Merete Dehn

En stor takk til deg som har lest min historie

For en reise dette har vært! Konstant læring og utvikling. Ting forandrer seg og jeg må hurtig oppdatere og tilpasse meg til det. Det som fungerte i går fungerer ikke nødvendigvis i dag eller i morgen. Jeg elsker at ting er i stadig utvikling, og at jeg hele tiden må tilegne meg ny kunnskap på flere plan. 

Fra utsiden kan det å være gründer virke som en «glamorøs» jobbtilværelse. Stå opp når du vil, ta ting i ditt eget tempo, bestemme din egen lønn – og så videre -men helt slik har det ikke vært. Faktisk har jeg flere ganger lurt på om det noen gang kommer til å løsne skikkelig. Enkelte perioder har jeg jobbet til jeg nesten har stupt. Men jeg har aldri gitt meg av den grunn! Det har aldri vært tema engang. For jeg har klokketro på mitt konsept, og jeg ønsker å dele dette konseptet stort.

Jeg vil bare avslutte med å si: Tusen takk til alle dere mine trofaste følgere og gode kunder. Uten dere – ingen Dèhn Design!

Nå vil jeg gjerne høre fra deg:
Går du med en stor eller liten drøm, eller med en gründer i magen?
Send meg en e-post og fortell!

Varm klem fra
Merete Dehn,
Designer