By

Merete Dèhn

«Klærne som fremhever din personlighet og gir deg en følelse av hverdagsluksus»

Savannah cardigan
Daisy sjal

Jeg var nok kjent for å være «jenta med strikketøyet» da jeg hadde det med meg overalt! På skolen, til venninner og på reiser. Jeg ble aldri lei av å skape, og jeg boltret meg vilt i farger, kvaliteter og egenkomponerte mønstre.

Denne gleden har jeg tatt med meg helt opp i voksen alder. Lite visste jeg den gangen at det skulle bli min levevei.

Jeg utdannet meg som sykepleier, og jobbet flere år på barneavdeling og kirurgisk poliklinikk. Det var noen spennende og utviklende år som ga meg veldig mye.

Sykepleie er et flott yrke det står enormt stor respekt av!

Så ble jeg gravid, og fødte tre fantastiske barn i løpet av en 5-årsperiode! Og her sluttet min sykepleierkarriere. Jeg var lykkelig hjemmeværende i mange år, og storkoste meg som mamma!

Etter hvert som barna ble større, vokste min passion for igjen å skape. Det ble barne- og ungdomsbøker, noveller, entrèmøbler og siden strikk! Alt ved kjøkkenbenken hjemme. Jeg kjente at dette var noe for meg og at jeg ble fylt av en stor glede, og jeg ønsket å videreutvikle det jeg var i gang med.

Mitt første seriøse prosjekt ble norskproduserte egendesignede møbler til entrè. Jeg hadde flere kunder rundt om i landet som handlet av meg, og jeg fikk til og med presseomtale. Det var stor stas. Men å skulle konkurrere med de store møbelkjedene var ikke en lett jobb, så det var lite å tjene på det.

Veien blir til mens man går, og det gjorde den for meg også!

I 2011 var jeg gjennom en vond og opprivende skilsmisse. Hele mitt liv ble satt på vent for en lang stund, og det var så mye jeg måtte ta tak i. Hele mitt trygge fundament ble revet vekk under føttene mine fra èn dag til en annen, og jeg var i sjokk og sorg. Sorg for at familien gikk i oppløsning, og for at barna led. Å skulle starte på nytt med en særdeles dårlig økonomi med tre barn var nesten mer enn jeg klarte å bære. Jeg lette etter løsninger samtidig som jeg måtte være sterk og holde meg oppe. Det krevde enormt med energi. Hvilken vei skulle jeg nå gå? Det var en haug av år siden jeg hadde jobbet som sykepleier, og mine kunnskaper var utdaterte etter mange år som hjemmeværende. Det var heller ikke dette jeg brant for lengre. Min passion var å skape! Og om jeg skulle være tro mot meg selv, og igjen føle glede – så visste jeg hva som måtte til. Men på det nivå jeg var på den tiden, var det lite eller ingenting å leve av. Det var da min reddende engel og gode mor foreslo at vi skulle flytte inn til henne, slik at jeg kunne ha full fokus på å bygge opp min egen lille bedrift. Det skulle bli helt avgjørende for meg. Mens vi bodde og trivdes hos henne, ga jeg bånn gass. Og jeg klarte på mirakuløs måte å sakte men sikkert bygge oss opp sten for sten. Lang historie kort – jeg har aldri angret for at jeg tok steget ut og fulgte drømmen min. Det kostet mye svette og mange tårer, men jeg ga meg ikke. Etter et par år var jeg i stand til å kjøpe hus til barna og meg, og til å leve av min store passion! Jeg har aldri, aldri angret! Så takknemlig og glad for at jeg aldri ga opp.

Det var strikkede produkter jeg ville satse på! Og siden jeg er sykepleier i mitt hjerte og glad i mennesker rundt meg, ønsket jeg å gjøre noe veldedig samtidig.

Jeg satte i gang en landsby i Peru der den aller beste alpakkaullen kom fra. Jeg googlet i vei for å finne ut av hvordan jeg skulle gjøre dette. På denne måten kom jeg i kontakt med en flott, norsk dame med kontakter i Peru. Hun ble min vei inn i dette landet, og hjalp meg i prosess!

Kvinner og menn fikk opplæring av en veldedig organisasjon, og de strikket luer, votter, skjerf og ponchoer av ull de fikk fra egne frittgående alpakkaer. Mine strikkede kreasjoner var nå satt i produksjon, og det var veldig moro og spennende.

Det er ikke uten grunn at jeg valgte å bruke alpakka. Dette fantastiske materialet har mange og gode egenskaper, og er en eksklusiv råvare glatt som silke. Den er dessuten kløfri og fri for lanolin som er gunstig for allergikere. Alpakka er temperaturregulerende og kan derfor brukes sommer som vinter! Den er selvrensende, og skal derfor vaskes minimalt. Setter det seg dårlig lukt i plagget, henges det ut i frisk luft – og dårlig lukt forsvinner.

Mitt satsningsområde er gode bruksplagg av høy kvalitet. Kolleksjonen er smal, stilren og av tidløs design. Og jeg ønsker at klærne skal passe kvinner i alle aldre og kroppsfasonger.

Jeg kommer til å fortsette med mine små kolleksjoner der jeg beholder klassikerne mine så lenge kunden etterspør de. Derfor skifter jeg de ikke ut flere ganger i året. Jeg kommer heller med noen nyheter innimellom! Så når du kjøper mitt design, kan du være trygg på at du kjøper klær som ikke går av mote etter èn sesong. Jeg ønsker tvert i mot at du skal kunne ha glede av klærne år etter år og bli glad i de.

Min aller største inspirasjonskilde er naturen, og dette gjenspeiler seg i fargevalget på kolleksjonene.

I år – 2017 – er jeg litt mer vågal i fargevalg, og jeg elsker å jobbe med fager!

Så følg med på Instagram og Facebook!

I januar 2016 lanserte jeg en ny kolleksjon i deilig og behagelig bambusmateriale. Dette er klær som passer like godt til yoga som til chill!

Så nå kan du kle deg i Dehn Design by Merete Nyegaard Dehn fra topp til tå.

Velkommen til å ta en titt i vår nye nettbutikk. Om det ikke er en forhandler i nærheten av der du bor, kan de deilige produktene kjøpes her!

Bare ta kontakt om du vil vite mer, eller ønsker å bli vår forhandler.

Design er min store passion, og har vært det helt siden jeg var ungdom. Da spesielt strikk. Jeg sydde også, men synes det var mye morsommere å strikke – for det kunne jeg jo gjøre overalt og når jeg ville!

Strikkemønstre ble til underveis da det var litt av spenningen, og til slutt ble det egne kolleksjoner. De bestod av kjoler, skjørt, topper, gensere og vesker. Disse klærne ble flittig brukt, og de var superbehagelige å ha på seg. Sommer som vinter!

Beste hilsen

Merete Dèhn