Merete Dehn

Poncho til Hennes Kongelige Høyhet

Den første kolleksjonen jeg kom ut med bestod av: sokker, skjerf, hals, votter, strikkejakker, pledd og puter. 

Selve produksjonen lå PÅ DEN TIDEN i en liten landsby i Peru. 

Som mange andre gründere i en oppstartsfase gjorde jeg alle arbeidsoppgaver selv, og jobbet periodevis både dag og natt. Jeg hadde massevis av idéer og drømmer – til tider kanskje *for* mange på en gang. Jeg er nemlig en utålmodig sjel, og skrudd sammen slik at alt helst skulle vært gjort i går.

Etter hvert som tiden gikk begynte jeg å forstå og kjenne kundene mine bedre, og det ble lettere for meg å skape produkter som traff målgruppen min. 

Det var spesielt en hendelse som virkelig ga meg den fremdriften jeg ønsket: Jeg sendte en mail til Kongehuset hvor jeg sa at jeg gjerne ville gi Kronprinsesse Mette Marit min første poncho: Phillippa poncho. Overraskende nok, men til stor glede, fikk jeg til svar at Hennes Kongelige Høyhet likte ponchoen svært godt, og at hun lurte på hvilken farge hun kunne få den i?

Ivrig og spent pakket jeg inn ponchoen så pent jeg kunne, dro til slottet, og leverte gaven der. En uke senere da Dronning Margrethe feiret jubileum ble Mette Marit avbildet i ponchoen. 

Det var et stort øyeblikk og utrolig morsomt! Kort tid etter var jeg både på førstesiden av VG Nett og i bladutgaven hvor jeg fikk fortelle om lidenskapen min. 

Ponchoen ble utsolgt over natta!